Alt det er forenet i Nærheden

For mange familier gælder ofte det samme: Vi ønsker et nemt hverdagsliv i en moderne bolig med indkøbsmuligheder, skole og kollektiv trafik inden for kort afstand. Samtidig vil vi også gerne kunne trække os tilbage, være tæt på naturen og fordybe os med vores nære. Alt det er forenet i Nærheden.

Grønne arealer og muligheden for at have et sammenhold om noget fælles er blevet højt prioriteret. Salamandersøen er midtpunkt i et fællesområde med urtehaver, udekøkken, bålplads, borde og bænke, som alle beboere i Nærheden kan benytte. Et nyt center for springgymnastik er blevet opført, og i skoleåret 2021/2022 kan elever starte på en ny fremsynet folkeskole udviklet i samarbejde med LEGO Education. Den nye skole kommer også til at rumme en række fællesfaciliteter for alle i Nærheden.

Igennem hele bydelen og ned til Hedehusene Station løber et stisystem, der kaldes Loopet. Loopet gør det trygt for børn at færdes på egen hånd i området og til skole, og det er ligeledes hurtigt for pendlere at komme til stationen, hvorfra København kun ligger 19 minutter væk i tog.

Hedehusene er på nuværende tidspunkt hjemstavn for 12.000 mennesker, og med de 8.000 beboere, der forventes at tilflytte den nye bydel, Nærheden, får Hedehusene altså vokseværk i de kommende år.

Nærheden grænser op til Hedehusene Station. Herfra er der en togtur på 19 minutter til Københavns Hovedbanegård, og Roskilde Station når man på 10 minutter. I bil kan man hurtigt være på både Holbækmotorvejen og Ring 5.

© Copyright - Salamanderhusene / design: dbyk.dk